Tatlı Lezzet Tarifleri
Malzemeler
TART MALZEME
Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
100 gram oda sıcaklığında margarin
KREMA MALZEME
750 gram Milkman labne peynir
150 gram toz şeker
2 yumurta
30 gram un
1 paket vanilya
SOS MALZEME
250 gram ahududu
5 çorba kaşığışeker
2 yaprak jelatin
Hazırlanışı
Tart için bisküvileri blendırdan geçirip un haline getirin.
Margarinle birlikte yoğurun.
Karışımı 20 cm lik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
Krema için labne peynir ve toz şekeri bir kaba alıp mikser ile 3-4 dk çırpın.
Yumurta,un ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Kremayı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın..
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 60-70 dk pişirin.
Sos için ahududu ve tozşekeri bir kaba alıp 5 dk kaynatın ve ocaktan alın.
Daha sonra küçük parçlara ayrılmış ve soğuk suda bekletilmiş yaprak jelatinlerin suyunu süzüp karışıma sıcakken ilave edin.
Jelatin eriyene kadar karıştırın ve pişen cheesecake soğuduktan sonra üzerine dökün.
Buzdolabında 1-2 saat bekletikten sonra kalıptan çıkarın.
Kenarlarını hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyin….